Burbach Roycroft - Langeveen

Gelegen in een schitterend stukje Twente

Landhuis met allure in de streek van stuwwallen, essen en hoogveen


Stel u bent eigenaar van een installatiebedrijf en u mag voor uzelf een nieuw huis bouwen. Dan past u natuurlijk de meest innovatieve technische oplossingen toe. Dat precies is het verhaal van dit fraaie functionele landhuis in het buitengebied van Langeveen. Over wérkelijk alles is nagedacht, tot in detail. Kosten noch moeite zijn gespaard. Dat heeft geresulteerd in een schitterende, energiezuinige woning die luxe, harmonie en rust ademt. En die perfect verweven is met het typische Twentse coulisselandschap. Terecht een huis om trots op te zijn!


Landelijk

Aan het begin van de Vlierakkersweg staat een landhuis met karakter. De entree, gekenmerkt door symmetrie, geeft het huis allure. Deze wordt geflankeerd door twee vleugels, die dan weer nét niet symmetrisch met de woning zijn verbonden. Daardoor krijgt het ontwerp een zekere speelsheid. Zijn landelijke uitstraling ontleent de woning aan het met riet gedekte zadeldak, voorzien van aangekapte dakkapellen. De vensters met roedeverdeling en hier en daar glas-in-lood. Aan de sierlijke rollagen. Aan het met gebakken waalklinkers verharde erf en de schuur-in-Twentse-stijl. En waar u ook bent, binnen of buiten, overal ervaart u de landelijke omgeving.


Vlierakkersweg 1 Langeveen (3 van 55)


Technische snufjes

Tal van voorzieningen zijn aangesloten op een geavanceerd domotica-systeem. Zo is de verlichting - waaronder veel inbouwplafondspots – centraal én per vertrek regelbaar. Datzelfde geldt voor de audio-installatie: in het hele huis kunt u van muziek genieten. Een klimaatbeheersingssysteem zorgt voor een constant en comfortabel woonklimaat gedurende alle seizoenen. Verder kent dit huis een centraal stofzuigsysteem, waarvan de motor zich in de kelder bevindt. Geruisloos stofzuigen dus, terwijl de stofdeeltjes naar buiten worden afgevoerd.


Weldoordacht

Denkwerk en enthousiasme hebben geleid tot een weldoordacht ontwerp, met kwaliteit en leefcomfort voorop. Met een belangrijk aandeel ook van de vaklieden, mensen met passie voor ambacht, die aan dit landhuis hebben gewerkt. Deze woning heeft een hoogwaardig afwerkingsniveau. Het interieur kenmerkt zich door lichte tinten en maatwerk. De modern-landelijke sfeer is doorgevoerd in alle vertrekken. Dat schept een aangename sfeer van eenheid en rust. Het landhuis heeft een samengesteld dak, waarbij géén dakvlak dezelfde helling heeft. Vakbekwame rietdekkers hebben dit tot een strak geheel weten te maken, zodat alle dakranden op dezelfde hoogte eindigen. Dan de op afstand bedienbare screens: zowel de bakken als geleiders zijn onzichtbaar weggewerkt in de kozijnen. Rondom de woning is een grindbed aangelegd voor de opvang van hemelwater dat via het dak naar beneden komt. Waar nodig zijn koperen gootstukken aangebracht. Nog een bijzonderheid: het dak is vrij van doorvoeren. Deze zijn namelijk keurig weggewerkt in de schoorsteen. Overbodig te zeggen dat de woning uitstekend is geïsoleerd.


De tuin

Naast het huis bevindt zich een twentse schuur garage. Twee gemetselde zuilen (met verlichting) markeren de toegang tot het uitgestrekte, met gebakken waalklinkers bestrate erf. De zuilen zijn voorbereid op plaatsing van een (elektronische) poort. Op het erf staat een kolossale vrijstaande schuur, ontworpen naar origineel Twents voorbeeld. Dit bouwwerk is geheel opgetrokken uit steen en vervolgens bekleed met dakpansgewijs aangebrachte rabatdelen. Het rietgedekte zadeldak accentueert het landelijk karakter van de schuur, perfect aansluitend bij de sfeer van het woonhuis. De schuur bestaat uit een breed open gedeelte in het midden, in gebruik als carport. Hier zien we weer robuust gebintwerk. Aan weerszijden van de carport bevindt zich een garage (of opslagruimte, wat u maar wilt…) met dubbele openslaande deuren.


Het landhuis is gelegen in een uitgestrekt groen gebied, een mix van natuur en cultuurlandschap. Rond de woning is een groot gazon aangelegd, omzoomd door een border met vaste beplanting. Met hagen, heesters en composities van bomen is een tuin gecreëerd die privacy biedt en tegelijkertijd, via doorkijkjes, is verbonden met het omringende landschap. Het is hier onbekommerd genieten van weidse uitzichten. Het overdekte terras is al ter sprake geweest. Lijnrecht daar tegenover is een zonneterras aangelegd. Dankzij een computergestuurd beregeningssysteem (mét ontijzeringsfilter) ligt de tuin er ook in droge periodes lekker groen bij.


Vlierakkersweg 1 Langeveen (28 van 55)


De omgeving

In Langeveen zelf is een basisschool. Voor de dagelijkse levensbehoeften zijn het nabijgelegen Tubbergen (10 km) of Geesteren (6 km) de aangewezen dorpen. Aan Vlierakkersweg 1 lieten ze de boodschappen handig bezorgen door de supermarkt.


Wat Langeveen wel heeft zijn sportverenigingen: voetbal, handbal, tennis, volleybal. Gemeenschapshuis De Gaarf is uitgerust met een sportzaal. Overigens is de omgeving een walhalla voor paardensportliefhebbers. Zo is Geesteren bekend om zijn hippische topevent CSI Twente. Ook carnavalsvierders zijn hier in de juiste omgeving. En wie van kunst houdt: het levendige Ootmarsum, hét kunststadje van het oosten, ligt in de buurt.


De stad Almelo, met zijn uitgebreide voorzieningenniveau (voortgezet en beroepsonderwijs, ziekenhuis, treinstation), bevindt zich op zo’n 15 kilometer. Met de auto nog geen 20 minuten. Via Vriezenveen en Hardenberg pakt u autosnelweg A35, richting Hengelo en Enschede. Met een aansluiting op de A1 richting randstad. Overigens is Langeveen behoorlijk centraal gelegen tussen Zwolle (internationale school) en Enschede (internationale bedrijvigheid).


Langeveen is gelegen in een wonderschoon, authentiek stukje Twente, gekenmerkt door stuwwallen, essen, houtsingels en waardevolle natuur. Her en der in het landschap duiken historische boerenhoeves op. De namen van de dorpen in de deze streek zeggen het al: dit was ooit een uitgestrekt veengebied. Neem de Engbertsdijksvenen, één van de laatste natuurterreinen in Europa met levend hoogveen. Uniek en daarom aangewezen als Natura2000-gebied. De heikikker is hier thuis. Ook kraanvogels strijken geregeld neer in de Engbertsdijksvenen. Natuurschoon op steenworp afstand. Verder is er landgoed Bruinehaar en recreatieplas De Koele. Nog twee pareltjes, het Springendal en het Dal van de Mosbeek, zijn enkele kilometers verderop gelegen. In de regio ligt een uitgebreid routenetwerk. Wie houdt van de natuur, van wandelen, fietsen of paardrijden, komt hier helemaal aan zijn of haar trekken.


Adres: Vlierakkersweg 1, Langeveen

De prijs: €1.380.000


Burbach Roycroft - Langeveen
Geïnteresseerd?
Heeft u al een Membership bij Pearlcard? Log in om gebruik te maken van de diverse services.
login
Om dit product aan te schaffen heeft u een Pearlcard nodig. Bestel hier uw Pearlcard
Review
Vorige maand meegedaan aan 'The Wild & Wine Rally Experience' in Luxemburg, georganiseerd door Pearlcard. Ik had mij, samen met een stel vrienden opgegeven en geen moment spijt gehad. Volgend jaar gaan we zeker weer mee! J. de Vries
Via Pearlcard mijn zakenrelaties uitgenodigd om de bekerwedstrijd te komen kijken vanuit de Skybox. Perfect uitzicht op het veld en uitstekend verzorgd met lekkere culinaire verrassingen. Een zeer geslaagde meeting. P. Bakker
Speciaal voor Pearlcard members waren de deuren van de Bijenkorf voor een dag geopend. Wat een feestje om ontvangen te worden door een private shopping assistent en de winkel voor je alleen te hebben. Ook een beauty touch up behoorde tot het programma. De amuses en patisserie die tijdens het event geserveerd werden, waren heerlijk. ! I. Janssen